Семинар по случай 40 годишнината на Европейската асоциация по рециклиране

На 02.06.2022 г в рамките на най-голямото световно изложение за отпадъци, рециклиране, кръгова икономика и воден сектор – “IFAT München 2022”, се проведе семинар/workshop по случай 40 годишнината на Европейската асоциация по рециклиране и оползотворяване на отпадъци (FEAD).

Специално, по случай 40 годишнината на FEAD, поздравителна реч на семинара, държа българският заместник-министър на екология, г-н Николай Седжимов, който изрази удовлетвореност, че „Министерство на околната среда работи успешно с рециклиращата индустрия и по-специално Българска оползотворяваща и рециклираща асоциация /БОРА/. Той допълни, че към момента с помощта на асоциацията и активновното участие на членовете ѝ, в България се работи по въвеждане на депозитна система за някои видове отпадъци от опаковки. Българската Оползотворяваща и Рециклираща Асоциация допринася и за развитието на рециклиращата индустрия в България, и за създаването на благоприятна среда за увеличаване на чуждите инвестиции в тази област

В срещата взеха участие още: председателят на БОРА, г-жа Йоана Йончева-Фильова, зам.кмет на Столична община г-жа Десислава Билева , както и членове на БОРА,  които имаха възможност да обменят опит и да осъществят редица срещи с фирми от бранша. 

Видео обръщение бе отправено от Еврокомисаря по Околна среда – Виргиниюс Синкявичюс.

Дейност

Чрез своята дейност ние се стремим да допринесем за развитието на сектора "оползотворяваща и рециклираща индустрия" от българската икономика.

© 2020 БОРА   |   Уебсайт от   Absentico