Прессъобщение за проведена среща на БОРА – МОСВ

На 10 февруари, 2022 г. в Министерството на околната среда и водите се състоя,
поискана от Българската оползотворяваща и рециклираща асоциация (БОРА), среща с представители на МОСВ. Целта на срещата бе представяне дейността на БОРА пред новото ръководство на МОСВ, както и поставяне на наболели и неотложни въпроси от членовете на асоциацията. Тези въпроси бяха предварително получени от членове на БОРА, съгласувани на УС и изпратени предварително в МОСВ, за да улеснят провеждането на срещата.

На срещата от страна на МОСВ присъства зам.-министър Николай Сиджимов и г-н А. Пейчев от Дирекция „УООП“. От страна на БОРА участваха Председателя на УС, г-жа Йоана Йончева – Фильова, изпълнителният директор г-н Стефан Стефанов и представители на Организациите по оползотворяване на опаковки и рециклиращия бизнес на отпадъци от опаковки.

По време на срещата представителите на БОРА имаха възможност да разширят и допълнят предварително зададените въпроси, на които зам. министър Сиджимов и г-н Пейчев разясниха и същевременно поеха съответни конкретни ангажименти да запознаят министър Б. Сандов както за последващото им придвижване в практическа и законодателна посока. Набелязаха се конкретни ангажименти от двете страни с индикативни срокове за предоставяне на допълнителни информации по определени въпроси и конкретни предложения от страна на БОРА към МОСВ за варианти относно определяне на средни загуби при рециклиране на пластмасови опаковки, които се признават за изпълнение на цели от ООП.

От страна на МОСВ бе прието предложението на БОРА такъв тип работни срещи да бъдат провеждани на определен период от време с цел обсъждане на появили се проблеми пред българския рециклиращ отпадъци от опаковки бизнес или предстоящи промени на нормативната база.

И двете страни изразиха задоволство от духа и полезността на проведената среща.

Дейност

Чрез своята дейност ние се стремим да допринесем за развитието на сектора "оползотворяваща и рециклираща индустрия" от българската икономика.

© 2020 БОРА   |   Уебсайт от   Absentico